Bijzondere mummie ontdekt in China

Tijdens de aanleg van een nieuwe weg stuitten wegwerkers in Taizhou op een wel heel bijzondere vondst: een mummie die honderden jaren geleden ter ruste was gelegd. Het gaat om een vrouw uit de Ming-dynastie. De mummie is zo’n 700 jaar oud, maar ziet er nog verrassend goed uit: zowel de huid als de kleren zijn uitstekend bewaard gebleven. Dat levert verbluffende foto’s op.

De vrouw was waarschijnlijk een zeer hooggeplaatste dame. Ze draagt dure kleding: van katoen en zijde. Aan haar rechterhand draagt ze een ring.

Relieken
De mummie lag in een kist en is zo’n anderhalve meter lang. Naast haar lichaam lagen diverse relieken: botten, geschriften en keramiek. Naast de tombe van de vrouw werden nog twee tombes gevonden.

Foto’s…

Voor een serie indrukwekkende foto’s van de mummie kunt u hier terecht.

Vloeistof
Toen de onderzoekers de mummie vonden, lag deze in een bruinige vloeistof. Mogelijk is het goedje de reden dat de vrouw zo goed bewaard is gebleven. De mensen die de vrouw hier ter ruste legden, moeten er op uit zijn geweest dat haar lichaam jaren later nog herkenbaar was. Ze is zorgvuldig gemummificeerd; nog een bewijs dat ze waarschijnlijk een heel belangrijke vrouw was. Haar identiteit is nog onbekend.

Ming-dynastie
De Ming-dynastie duurde van 1368 tot 1644. Het was een periode van rust en stabiliteit. Ook leverde de dynastie prachtige bouwwerken op. De Verboden Stad in Peking is wellicht het bekendste werk. Ook werd de Chinese Muur in deze tijd hersteld.

De foto bovenaan dit artikel is een still uit een video van de Associated Press.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd