Bijna perfecte draadloze fietsrem ontwikkeld

Onderzoekers ontwikkelen zeer goede draadloze fietsremmen. Een belangrijke stap in de richting van draadloze systemen die nooit falen.

Draadloze systemen zijn ons allemaal bekend. Net als het feit dat ze soms even uit kunnen vallen. Draadloze systemen zijn gemakkelijk en prettig, maar nog niet perfect.

Trein
En dat moeten ze wel zijn. Want in de toekomst willen onderzoekers onder meer treinen van draadloze remmen voorzien. Maar die mogen dan nooit falen. In een poging zulke remmen te ontwikkelen, begonnen de onderzoekers klein: met een fiets.

WIST U DAT?

…u uw fiets tegenwoordig ook al met uw hersengolven kunt besturen?

Sensoren
Ze zetten druksensoren op de handvaten en plaatsten een zendertje op het stuur en een ontvanger op de fietsvork, zo is in hun paper te lezen. Hoe meer druk er op de sensoren wordt uitgeoefend, hoe harder er geremd wordt. En dat draadloze remsysteem is echt niet slecht voor een eerste poging om remmen te produceren die nooit falen. De remmen doen het in 99,999999999997 procent van de gevallen!

En dat is nog maar het startpunt van een vervolgonderzoek waarin wetenschappers aan remmen gaan werken die echt nooit falen. Dat ziet er dan ook veelbelovend uit.

Bronmateriaal

"The World's Most Failsafe Wireless Bicycle Brake Could Seed a Variety of Super-Safe Technologies" - Popsci.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Grant Doig (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd