Bezoek de ondergrondse ruimtes van het Colosseum

Vanaf juli is het mogelijk om bepaalde ondergrondse ruimtes van het beroemde Colosseum te bezoeken. Dit meldden Italiaanse autoriteiten maandag. Het gaat onder andere om nooit eerder voor het publiek opengestelde ruimtes en gerestaureerde gebieden rond de Palatijnse heuvel en het Forum Romanum.

Het zal mogelijk zijn voor bezoekers om de plaatsen te bekijken waar de gladiatoren zich voorbereidden voor een gevecht op leven en dood. Ook de gigantische kleedkamers, cellen en kooien voor wilde dieren zijn te bezichtigen.

Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden voor een dergelijk bezoek. Vooral de eerste maanden vinden de rondleidingen plaats in groepjes van tien personen. Voor mensen die moeilijk te been zijn, is er een lift die tot niveau -2 afdaalt.

Op de eerste verdieping van het Colosseum wordt er overigens nog tot oktober een tentoonstelling gehouden over de leefwereld van de gladiatoren in het historische bouwsel. En tussen juni en september zullen er ook nachtelijke bezoeken worden toegestaan.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd