Bevroren mammoetkalf ontdekt in Rusland

Een herder heeft een wel heel bijzondere ontdekking gedaan in het noorden van Rusland. Hij vond een bevroren mammoetbaby.

Volgens de herder is de kleine mammoet uitstekend bewaard gebleven. Hij ontdekte het kalf omdat het 40.000 jaar oude dier een stukje uit de grond stak, zo meldt onder meer de Engelse krant The Guardian.

Expeditie
De lokale autoriteiten hebben wetenschappers opdracht gegeven om de vondst te onderzoeken. Als het dier echt zo goed bewaard is gebleven als de herder beweert dan kan dit wel eens een heel belangrijke ontdekking zijn. Mogelijk komen de onderzoekers door de vondst veel meer over de mammoet te weten.

WIST U DAT…

…wetenschappers de mammoet op korte termijn zouden willen klonen?

Opslaan
Het mammoetkalf wordt door wetenschappers overgevlogen naar het plaatsje Salekhard. Daar worden de resten van het kalf heel koel bewaard om ontbinding te voorkomen.

Het is niet de eerste keer dat er in deze omgeving een mammoetkalf wordt gevonden. Vier jaar geleden werd in hetzelfde gebied ook al een mammoet gevonden. Wetenschappers waren in hun nopjes met die vondst: het kalf Lyuba was zeer goed bewaard gebleven: alle organen waren nog intact.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd