Beste. Selfie. Ooit.: Rosetta kiekt zichzelf én komeet 67P

Rosetta heeft een fantastische foto van zichzelf gemaakt. Op de foto zien we op de voorgrond de zonnepanelen van de kometenjager en daarachter de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko. Een bijna niet te overtreffen, kosmische selfie!

ESA deelde het bijzondere kiekje afgelopen weekend. De foto is gemaakt door een camera aan boord van lander Philae die zich nu nog stevig aan Rosetta vastklampt. “Selfie at 67P,” zo meldt ESA bij de foto.

Lander Philae en Rosetta arriveerden begin augustus bij komeet 67P en zijn gaandeweg hun afstand tot de komeet aan het verkleinen. Op het moment dat deze foto gemaakt werd, bedroeg de afstand zo’n 50 kilometer.

Philae bereidt zich momenteel voor op wat misschien wel het hoogtepunt van de Rosetta-missie is: landen op een komeet. Dat moet in november van dit jaar gaan gebeuren. Recentelijk koos ESA al vijf mogelijke landingsplekken voor Philae uit. Dat aantal wordt binnenkort teruggebracht naar één landingsplek waar Philae – als alles goed gaat – straks daadwerkelijk voet aan de grond gaat zetten. Met behulp van de camera waarmee de lander deze selfie maakte, zullen dan foto’s van onder meer het oppervlak van de komeet worden gemaakt. We kunnen niet wachten!

Mis niets!
Mis helemaal niets en volg het Rosetta-nieuws op Scientias.nl. Er is een speciale themapagina met een verzameling van al het Rosetta-nieuws!

Bronmateriaal

"Rosetta and Philae snap selfie at comet" - ESA
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door ESA / Rosetta / Philae / CIVA.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd