Beslis zelf hoe een film eindigt

Huilde u toen Jack stierf in de Titanic? Of was u fel tegen de vernietiging van de planeet Vulcan in Star Trek? Met MyndPlay bepaalt u zelf hoe een film eindigt!

Het MindPlay-systeem is een soort high-tech-versie van kinderboeken, waarbij lezers zelf bepalen hoe het verhaal afloopt. Na iedere paar pagina’s kiest de lezer hoe het verhaal vervolgd moet worden. Vervolgens krijgt de lezer een paginanummer te zien waar hij of zij door moet lezen.

Hersengolven
Het MindPlay-systeem werkt op dezelfde manier, alleen wordt tekst ingeruild voor beelden. Daarnaast hoeven kijkers geen fysieke actie te ondernemen om het plot te veranderen. Kijkers krijgen namelijk een headset op. Deze headset vangt hersengolven op en is in staat om informatie te sturen naar het MindPlay-systeem.

Plot
Stel, een kijker met een headset kijkt een gangsterfilm en wil per se dat Don Corleone blijft leven, dan pikt het MindPlay-systeem dit op en wordt het plot aangepast zodat Don Corleone overeind blijft. Stel, meerdere mensen kijken een film, dan houdt het systeem rekening met de meerderheid. Als vier mensen willen dat de hoofdpersoon blijft leven en zes mensen niet, dan eindigt de film met de dood van de desbetreffende persoon.

Films
Op dit moment zijn er twee interactieve films te bekijken op de website van MyndPlay, namelijk de horrorfilm Paranormal Mynd en de gangsterfilm Bullet Dodger. De films kosten ongeveer één pond per stuk. Daarnaast hebben kijkers een headset nodig ter waarde van circa 100 euro.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd