Bemanningsleden Atlantis zijn klaar voor historische vlucht

Vrijdag gaat een historische dag worden. Voor de laatste keer zal er een spaceshuttle gelanceerd worden. De vier bemanningsleden van Atlantis kwamen gisteren aan op het Kennedy Space Center in Florida, waar ze zich zullen voorbereiden op de vlucht naar het internationale ruimtestation.

“Het is fantastisch om hier te landen en vervolgens te zien dat er een gevulde raket klaar staat op het lanceerplatform”, aldus Rex Walheim, één van de vier bemanningsleden van STS-135.

WIST U DAT…

…de eerste officiële vlucht met een spaceshuttle meer dan 30 jaar geleden plaatsvond?

Chris Ferguson, Doug Hurley, Sandy Hurley en Rex Walheim stapten uit hun vliegtuigen met Amerikaanse vlaggetjes in hun handen. Waarom? Het was gisteren 4 juli in de Verenigde Staten, oftewel Independence Day. “Op deze dag reflecteren we onze vrijheid en denken we na over alle mooie dingen die we hebben als deel van de Verenigde Staten van Amerika”, legt Ferguson uit. “Fantastisch dat jullie er vandaag allemaal bij zijn. Ik hoop dat jullie straks naar huis kunnen om te barbecuen, wat vuurwerk af te steken en appeltaart te eten.

De lancering van Atlantis vindt plaats op 8 juli om 17:26 uur Nederlandse tijd. De lancering is live te volgen via NASA TV. Atlantis brengt reserveonderdelen en benodigdheden naar het internationale ruimtestation. Missie STS-135 zal twaalf dagen duren.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd