Bekijk morgenvroeg live de finale van het WK robotvoetbal

robotvoetbal

Morgen speelt het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven de halve finale van het WK robotvoetbal tegen het Chinese team ARES. De kans is groot dat Tech United doorgaat naar de finale, waar de grote concurrent – het Chinese team Water – wacht.

De halve finale begint morgenvroeg om 03:00 uur Nederlandse tijd. Wint Tech United? Dan speelt het team de finale, die morgenvroeg om 09:00 uur Nederlandse tijd begint. De wedstrijd is live te volgen op de website van Tech United.

Over robotvoetbal

De voetbalrobots van de Tech United doen mee in de Middle Size League. In de Middle Size League voetballen twee teams van vijf robots die maximaal 52x52x80 cm groot zijn autonoom een potje voetbal. De robots doen alles zelf, mensen mogen slechts de robots in en uit het veld halen. De RoboCup heeft een duidelijk doel voor ogen: tegen 2050 moeten robots zo goed kunnen voetballen dat ze de menselijke wereldkampioen voetbal van dat moment kunnen verslaan.

Maken de Nederlanders veel kans om de titel in de wacht te slepen? Het zal waarschijnlijk 50/50 zijn. In de groepsfase verloor Tech United met 1-2 van het Chinese team Water, maar het had net zo goed 2-1 kunnen worden. Het was een spectaculaire wedstrijd, waarin diverse Nederlandse spelers uitvielen door botsingen met Chinezen. Uiteindelijk stond keeper Hans van Sleutelen nog maar met één veldspeler op het tapijt, maar de schade bleef in de eerste helft beperkt tot een achterstand van 0-1. In de tweede helft konden de Eindhovenaren alsnog een goal meepikken, dankzij een perfect uitgevoerde vrije trap.

TU Eindhoven doet al jaren mee aan het WK robotvoetbal. In 2012 won het Eindhovense robotteam de WK-finale, waardoor Tech United één jaar het beste robotvoetbalteam ter wereld was. Een jaar later vond het wereldkampioenschap plaats in Eindhoven, maar helaas slaagde het team er toen niet in om de gouden plak in de wacht te slepen. Hopelijk dit jaar wel!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd