Beha met sensoren biedt steun aan emotie-eter

beha

Wetenschappers hebben een beha ontwikkeld met sensoren erin. De beha is bedoeld voor emotie-eters. De sensoren meten het stressniveau van de vrouw. En zodra dat stressniveau te hoog wordt, wordt ze gewaarschuwd dat de kans groot is dat ze op korte termijn de neiging krijgt om haar emoties weg te eten.

De beha in kwestie bevat twee sensoren. De ene meet de hartslag en houdt de ademhaling in de gaten. De andere meet de huidgeleiding. De gegevens worden naar de drager van de beha gestuurd. Zij kan deze met behulp van een speciale smartphone-app inzien.

Beha

De keuze om de sensoren in een beha te stoppen, is ergens logisch. De sensoren bevinden zich dicht bij het hart, waardoor de metingen heel degelijk zijn.

Experimenten met de beha zijn veelbelovend. Vier vrouwen droegen de beha gedurende vier dagen zo’n vier tot zes uur per dag. In die periode deden ze regelmatig verslag van hun emoties. Die verslagen legden de onderzoekers naast de gegevens die de beha verzameld had. Daaruit bleek dat de beha bijzonder goed in staat was om vast te stellen hoe gestrest de vrouwen waren.

De onderzoekers willen met hun studie aantonen dat het mogelijk is om een mobiel, draagbaar systeem te ontwikkelen dat de emoties van mensen monitort en ze van die emoties bewust maakt. Dat kan heel handig zijn voor bijvoorbeeld emotie-eters. “Ons doel is om in te grijpen, voordat iemand naar het eten grijpt.”

Bronmateriaal

"Food and Mood: Just-in-Time Support for Emotional Eating" - Rochester.edu
De foto bovenaan dit artikel is afkomstig uit het paper 'Food and Mood: Just-in-Time Support for Emotional Eating'.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd