Bedenk een naam voor de nieuwe zonneauto van Solar Team Twente

  Mr Sunshine, Speedy Gonzales, Verstappen Jr of iets anders? Jij mag zelf een naam kiezen voor de nieuwe zonneauto van het Solar Team Twente. Wie weet rijdt jouw wagentje eind volgend jaar door de Australische outback.

  Je kunt een naam indienen tot 31 december. Dat kan via deze link of door op sociale media de hashtag #nameourcar te gebruiken (in combinatie met gebruikersnaam @solarteamtwente). In maart 2017 onthult het Solar Team Twente de naam van de opvolger van Red One. De winnaar verdient niet alleen eeuwige roem, maar mag ook nog een proefritje maken in de Red One. Deze auto kwam vorig jaar als tweede over de streep.

  “We zijn als team afhankelijk van alle partners en mensen die ons steunen,” zegt Olivier Berghuis, teamleider van Solar Team Twente. “We geven hen dit jaar een unieke kans om mee te denken over de nieuwe zonneauto en zo nog meer deel uit te maken van ons project.”

  World Solar Challenge
  De World Solar Challenge vindt iedere twee jaar plaats. Teams bouwen eigen zonnewagens, die ruim 3.000 kilometer moeten afleggen op het Australische continent. In 2015 won het Nuon Solar Team met hun Nuna8. Deze zonnewagen reed in 37 uur en 56 minuten van de noordkust naar het zuidelijke Adelaide. De Twentenaren finishten slechts 3,5 minuut later. Alle ogen zijn in 2017 gericht op het Solar Team Twente en hun nieuwe zonneauto, want het team maakt iedere editie een flinke sprong in de eindlijst. Het Twentse team eindigde op de achtste plek in 2009, in 2011 werd het team vijfde, in 2013 derde en afgelopen jaar tweede.

  Enschede of Delft?
  Het gaat hoe dan ook tussen het Solar Team Twente en het Nuon Solar Team. Het Nuon Solar Team is ook hard bezig met het ontwerp en de bouw van de Nuna9, de negende zonneauto. Ongetwijfeld hopen beide teams dat het record van 37 uur en 56 minuten sneuvelt. De Bridgestone World Solar Challenge vindt plaats van 8 tot 15 oktober 2017. Zet dat maar alvast in je agenda!

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd