Barbecuende Duitse robot levert de ene na de andere perfecte braadworst af

Velen komen er op deze mooie zomerdagen weer achter: barbecuen is niet eenvoudig. En toch draait deze Duitse robot zijn (robot)hand er niet voor om!

Helemaal zelfstandig bakte de robot onlangs tijdens een feestje meer dan 200 worstjes. En ze waren – naar verluidt – stuk voor stuk heerlijk.

Een lekker braadworstje bakken: geen probleem voor deze robot.
Een lekker braadworstje bakken: geen probleem voor deze robot.
Zelfstandig
De barbecuende robot functioneerde geheel zelfstandig: hij legde worstjes op de grill en draaide ze om totdat ze gaar waren. Zodra ze gaar waren, legde hij ze op een bord. Zo af en toe voorzag hij de geserveerde braadworsten ook nog van commentaar met komische Duitse gezegden zoals ‘heiss und fettig’, wat zoveel betekent als ‘warm en vet’.

Feestje
De robot was speciaal voor het feestje gebouwd. Met behulp van camera’s lokaliseerde hij de braadworsten en beoordeelde hij de kleur (en dus gaarheid). Gasten konden via een tablet een braadworst bestellen en de robot legde continu nieuwe braadworsten op de grill om te voorkomen dat gasten lang moesten wachten. Zodra een nieuwe bestelling binnenkwam, reserveerde hij de eerste braadworst die nog op de grill lag en nog niet aan een gast was toegewezen voor degene die deze bestelling plaatste.

De robot was ontwikkeld door het Forschungszentrum in Informatiek, onderdeel van het Karlsruhe Institut für Technologie.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd