Bacteriën verdringen bierstank tijdens Oktoberfest

Het jaarlijkse volksfeest Oktoberfest begint volgende week in München. Het is het grootste bierfestival ter wereld en wordt door meer dan zes miljoen mensen bezocht. Drie eigenaren van zogenaamde ‘biertenten’ gooien tijdens het Oktoberfest bacteriën op de vloer om te onderzoeken of de bierstank verdwijnt. Dit lost een potentieel probleem op.

Op dit moment verdrijft de geur van sigarettenrook de bierstank, maar vanaf volgend jaar is dat afgelopen. Een rookverbod zorgt er dan voor dat er alleen nog maar gedronken mag worden in reusachtige biertenten in München. De organisatoren van het jaarlijkse Oktoberfest zijn bang dat de geur van verschraald bier de overhand krijgt.

De bacterie ‘Elbomex’ lost het probleem mogelijk op. De oosterburen gaan deze bacterie verspreiden tussen tafels, op het toilet en onder barkrukken. Deze bacterie eet de bierresten op, waardoor de vieze geur vanzelf verdwijnt.

Ricky Steinberg, eigenaar van een biertent, testte de bacterie vorig jaar en is tevreden over het resultaat. “We horen van nachtclubeigenaren dat de geur van bier erg vies is als sigarettenrook verdwijnt”, zegt Steinberg in de krant Merkur.

Elbomex wordt gebruikt in de Hofbräutent en in twee andere biertenten. Het Oktoberfest begint op 18 september en eindigt op 4 oktober.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd