Babykrokodil aan de fles

In de dierentuin van Jersey is kort geleden een nieuwe babykrokodil geboren. De dwergkaaiman krijgt momenteel een flesje. Dit is niet gevuld met melk, maar met krekels en schaaldieren. Samen met vier broertjes en zusjes bevindt het beestje zich nu in het Britse Weymouth.

Tot nu toe is er nooit veel onderzoek gedaan naar de dwergkaaiman, maar met de komst van vijf nieuwe exemplaren zal daar waarschijnlijk verandering in komen, zegt een woordvoerder van het Sea Life Park. “Deze kleine kaaimannen stelen de show,” zegt Fiona Smith. “Ze zien er schattig uit en u zou willen dat u ze kon knuffelen, maar het is verdomd goed opletten dat ze de vingers er niet afbijten.”

Het flesje is het ideale hulpmiddel om de babykrokodillen te voederen, want zelf hun prooi vinden kunnen ze nog niet. “Ze passen zich goed aan hun omgeving aan,” zegt Smith. “We gaan nu hun gedrag bestuderen om hopelijk wat meer over de soort te weten te komen.”

Dwergkaaimannen komen voor in Zuid-Amerika en eten krabben en schaaldieren. Sommige volwassenen verorberen vis. De dieren leven in zoet water. Geschat wordt dat de vrouwtjes tot 1,2 meter groot worden en de mannetjes ongeveer anderhalve meter.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd