Baby zonder ogen geboren

  In Florida is een baby zonder ogen geboren. Ze lijdt aan anoftalmie, een zeldzame aandoening waarbij de ogen tijdens de zwangerschap onvoldoende ontwikkeld zijn. In het geval van de Amerikaanse baby Brielle Garrison is de situatie nog erger, omdat zij helemaal geen ogen heeft.

  De baby lijdt aan een extreme vorm van anoftalmie. De aangeboren afwezigheid of onvolledige ontwikkeling van één of beide ogen komt voor bij drie tot zeven op de honderdduizend pasgeborenen. Het is niet bekend hoeveel kinderen er zijn die beide ogen missen.

  “Na achttien weken zwangerschap kan anoftalmie opgemerkt worden door middel van ultrasound”, vertelt Dr. Manny Alvarez, die gespecialiseerd is in zwangerschappen met een hoog risico. “De conditie komt vaak met andere kwalen, zoals abnormale hersengroei.”

  Anoftalmie kan veroorzaakt worden door bepaalde ziekten tijdens de zwangerschap, zoals waterpokken of rode hond, of door het gebruik van verdovende of stimulerende middelen. Anoftalmie kan ook spontaan ontstaan.

  “Het is zwaar”, zegt Taylor Garrison, de moeder van Brielle. “Ik bedoel, deze week hebben we iedere dag een afspraak. En er zullen nog veel meer afspraken en verschillende dokters komen.” Brielle krijgt waarschijnlijk kunstogen om er zo voor te zorgen dat haar gezicht niet wordt vervormd.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd