Auto-onderdelen van champignons komen eraan

Het bedrijf Ecovative Design levert auto-onderdelen van duurzaam schuim aan Ford. Dit duurzame schuim bestaat uit champignons, landbouwafval en organische stoffen. Dit duurzame schuim moet zo snel mogelijk piepschuim en polystyreen vervangen.

Autofabrikant Ford gebruikt op dit moment een ander soort schuim in dashboards, bumpers en deurpanelen. Dit schuim is gebaseerd op petroleum en dus slecht voor het milieu. In iedere auto van Ford zit gemiddeld 15 kilo milieuonvriendelijk schuim. Hier wil de fabrikant verandering in brengen!

Het duurzame schuim van Ecovative is niet al te duur, brandwerend en waterdicht. Gaat de auto naar de sloop? Haal het schuim dan uit de auto en stop het in de grond. Na een maand is het schuim volledig afgebroken.

Er zijn wel enkele hobbels op de weg naar de toekomst. Slaagt het schuim van Ecovative voor veiligheidstesten? En lukt het Ecovative om voldoende paddenstoelen te groeien om grote hoeveelheden duurzaam schuim te produceren? Met een subsidie van vier miljoen dollar hoopt Ecovative haar productieproces te verbeteren en om nog meer toepassingen te vinden voor schuim op basis van zwamvlokken.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd