Auto met automatische piloot komt eraan

Volkswagen heeft een nieuwe technologie onthuld: rijden op de automatische piloot. De automobilist lijkt rap overbodig te worden.

De technologie gaat de boeken in als Temporary Auto Pilot. Het is een combinatie van twee bekende technologieën: cruisecontrol en lane assist (de technologie die ervoor zorgt dat u tussen de lijnen blijft).

Controle
Helemaal op de automatische piloot gaat het niet: de bestuurder dient ten allen tijde alles in de gaten te houden. Maar de auto kan er wel semi-automatisch tot 130 kilometer per uur met rijden.

WIST U DAT…

…auto’s die zelf rijden waarschijnlijk veiliger zijn dan auto’s met een menselijke bestuurder?

Afstand
Het systeem zorgt ervoor dat de auto voldoende afstand houdt tot zijn voorganger, houdt de snelheid aan die de bestuurder heeft aangegeven en mindert vaart voor bochten. Ook zorgt het systeem ervoor dat de auto netjes op de rijbaan blijft. En in de file kan het systeem de auto zelf laten stoppen en starten.

De technologie van Volkswagen zou in principe op korte termijn al geïmplementeerd moeten kunnen worden in auto’s. Dat is echter niet de ultieme toekomstdroom van Volkswagen: de fabrikant wil uiteindelijk auto’s ontwikkelen die geheel op de automatische piloot rijden.

Bovenstaande foto is gemaakt door TheSussman (Mike) (cc via Flickr.com).

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd