Astronauten openen Cupola’s ogen

De schellen zijn van de ogen van het observatiedek Cupola gevallen. De astronauten Robert Behnken en Nicholas Patrick hebben het isolatiemateriaal dat ter bescherming nog voor de ramen zat verwijderd. Kort daarna kon Patrick de bouten losdraaien en vlogen de luiken open. Het resultaat? Een fabelachtig uitzicht op aarde!

De astronauten hielden zich tijdens hun derde en laatste ruimtewandeling bezig met de finishing touch van het observatiedek. Het dek met een prijskaartje van 27 miljoen dollar geeft de bemanning van het International Space Station een prachtig uitzicht op de aarde.

De astronauten die betrokken zijn bij de koppeling van het dek aan het ISS waren 8 februari met hun shuttle Endeavour naar het ruimtestation vertrokken. Hun missie duurt dertien dagen. Als alles goed gaat, landen de astronauten aanstaande zondag op aarde.

Hierna zullen nog zo’n vier shuttles richting het ISS gaan om de nodige reservedelen en voorraden naar het ruimtestation te brengen. De eerstvolgende shuttle is de Discovery. Deze zou 18 maart het luchtruim kiezen, maar dat is door NASA aangepast. Aanhoudend koud weer heeft de voorbereidingen voor de lancering zo opgehouden dat de shuttle pas 5 april de lucht ingaat.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd