Astronauten maken het laat

De bemanning van de spaceshuttle Discovery heeft het gisteren laat gemaakt. De astronauten hadden veel moeite met het verwijderen van een lading goederen van het International Space Station (ISS). Uiteindelijk hebben ze de klus niet helemaal kunnen klaren en moeten ze vandaag weer aan de bak.

Het was de bedoeling dat de lading goederen – voornamelijk bestaande uit vuilnis en oude uitrustingen – met de gigantische robotarm in de spaceshuttle zou worden geplaatst. Discovery zou de lading mee naar de aarde brengen en in september de nieuwe spullen in het ISS afleveren.

De astronauten hadden echter veel moeite met de vergrendeling van de ruimte met goederen. Het paneel waarmee de vergrendeling geregeld wordt, zorgde voor problemen doordat een schroef kapot was. De astronauten moesten met tape aan de slag om het paneel weer werkende te krijgen. Het hele proces kostte veel tijd, omdat de astronauten door de Mission Control op aarde stap voor stap moesten worden geïnstrueerd.

Uiteindelijk kon de goederenruimte ontgrendeld worden, maar het was al te laat om alles in de shuttle te plaatsen. Dat zal vandaag gebeuren. Discovery vertrekt morgen van het ISS.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd