Astronaut verlaat zingend het internationaal ruimtestation

  zingend

  Astronaut Chris Hadfield heeft op een wel heel bijzondere manier afscheid genomen van het ISS. Hij zong een – aangepaste – versie van David Bowie’s ‘Space Oddity‘ en maakte er direct een heuse videoclip bij. En daarmee zette de astronaut zichzelf en zijn missie op de valreep nog even in de spotlights.

  Het bewuste filmpje werd afgelopen zondag online gezet, maar mag zich al verheugen in miljoenen views. Het lijkt erop dat Hadfield zich dan ook geen zorgen hoeft te maken over het vervolg van zijn carrière. Mocht hij op aarde moeilijk aan de bak komen, kan hij altijd nog de entertainmentindustrie in.

  Hadfield zong het lied kort voor hij het ISS – na een missie van bijna vijf maanden – moest verlaten. Gisteren namen Hadfield en zijn collega’s Roman Romanenko en Tom Marshburn afscheid van het ISS om vanmorgen heelhuids in Kazachstan te landen.

  Hadfield is zonder enige twijfel één van de populairdere astronauten die het ISS bezocht. Tijdens zijn missie maakte de Canadese astronaut tal van prachtige foto’s die hij via Twitter met de wereld deelde. Ook is het niet voor het eerst dat Hadfield op muzikaal vlak van zich laat horen. Eerder deze maand speelde hij ook al het liedje ‘Is Somebody Singing‘.

  Natuurlijk werd er niet alleen gezongen en gefotografeerd. Hadfield en zijn collega’s hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om het ISS draaiende te houden en experimenten uit te voeren. En lang niet alles verliep even vlekkeloos tijdens de missie van Hadfield en zijn collega’s. Zo moest onder andere Marshburn kort voor zijn vertrek uit het ISS nog een ruimtewandeling maken om een lekkage aan het ISS te repareren. En eind april werd het ISS en de bemanning nog opgeschrikt door een kleine meteoroïde die een gaatje in het zonnepaneel van het ISS sloeg. Ook raakte NASA in februari het contact met het ISS even helemaal kwijt. Een veelbewogen missie dus!

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd