Astronaut maakt schitterende foto van de aarde

aarde-2

Astronaut Reid Wiseman is een echte geluksvogel. Dagelijks heeft hij de mogelijkheid om onze planeet te bewonderen op een afstand van 400 kilometer boven het oppervlak. Gisteren plaatste hij bovenstaande foto op Twitter met de begeleidende tekst: “My oh my!”

Ook maakte Wiseman foto’s van de rivier de Nijl en wolken boven de Grote Oceaan. Het is een greep uit zijn inmiddels rijke database van beelden.

nijl

pacific

Wiseman tweet veel van zijn foto’s, dus volg hem op Twitter. Naast de nodige kiekjes van de aarde plaatst de astronaut ook regelmatig een grapje. Zo tweette hij gisteravond: “Er is zojuist een parkeerplek vrijgekomen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Het Progress-voorraadschip vertrekt vanavond.”

Daarnaast is Wiseman actief op Vine, waar hij al meer dan 17.000 volgers heeft. Zo plaatste hij de afgelopen weken de onderstaande timelapses, o.a. van de continenten Europa en Azië die voorbij scheren en van het poollicht.

Reid Wiseman woont nu al bijna twee maanden aan boord van het internationale ruimtestation. Hij zal er voorlopig ook nog blijven. Pas in november 2014 verlaat hij het ruimtelaboratorium.

Bronmateriaal

Twitter & Vine, zie artikel.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd