Astronaut maakt fantastisch filmpje van de Sojoez-lancering

Alexander Gerst filmde de lancering vanuit het ISS. Het resultaat is geweldig.

“Onze vrienden, onderweg naar hier,” zo schrijft Gerst op Twitter, waar hij het prachtige filmpje deelt. “Ik kan nog steeds niet bevatten dat mensen op het puntje van die eenzame witte streep naar de grote zwarte ruimte reizen.”

De mensen op het topje van die witte streep waren de astronauten Anne McClain (namens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie), David Saint-Jacques (namens de Canadese ruimtevaartorganisatie) en Oleg Kononenko (namens de Russische ruimtevaartorganisatie). Zij vertrokken afgelopen maandag naar het ISS.

Zo’n bemande missie is natuurlijk altijd spannend. Maar het was afgelopen maandag nog spannender dan anders. De reden? Begin oktober is een bemande missie naar het ISS misgegaan: kort na de lancering ontstonden problemen, waardoor de Sojoez-capsule halsoverkop terug moest keren naar de aarde. De astronauten landden heelhuids op aarde, maar de schrik zat er goed in. Gelukkig ging de lancering van afgelopen maandag volgens het boekje en McClain, Saint-Jacques en Kononenko zijn kort erna in het ISS gearriveerd. Daar voegden ze zich bij Gerst en zijn twee collega’s: Serena Auñón-Chancellor en Sergey Prokopyev.

Binnenkort zal Gerst – die in 2014 ook al in het ISS verbleef – zelf ook weer in een Sojoez-capsule stappen. Samen met Auñón-Chancellor en Prokopyev keert hij net voor de kerst terug naar de aarde.

Bronmateriaal

"Alexander Gerst" - Twitter
Afbeelding bovenaan dit artikel: Alexander Gerst

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd