Astronaut maakt de ultieme selfie tijdens ruimtewandeling

selfie

Als we op de bus wachten. Als we uit eten gaan. Als we op vakantie zijn. Overal maken we ze: selfies. Maar geen enkele kan tippen aan de selfie van Barry Wilmore, gemaakt op een slordige 430 kilometer boven de aarde.

Tijdens een ruimtewandeling zag Wilmore zijn kans schoon en maakte een prachtige selfie. Achter de astronaut gaapt de enorme oceaan. In de weerspiegeling van Wilmore’s helm zien we ook zijn collega: Terry Virts.

WIST JE DAT…

…mannen die meer selfies plaatsen doorgaans meer psychopathische trekjes vertonen?

Wilmore maakte de selfie tijdens de eerste van drie ruimtewandelingen. Tijdens de ruimtewandelingen worden maatregelen getroffen die het mogelijk maken om straks met nog meer mensen aan boord van het ISS te wonen en werken.

De astronauten leggen kabels aan die twee International Docking Adapters die later dit jaar bij het ISS arriveren van onder meer stroom moeten voorzien. Dankzij de nieuwe docking ports kunnen commerciële bedrijven vanaf 2017 niet alleen goederen, maar ook mensen bij het ISS afleveren. Hierdoor kan de bemanning aan boord van het ISS groeien: van zes naar zeven astronauten.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd