Astrofotograaf maakt schitterende foto’s van Mars

De afstand tussen Mars en de aarde was kort voor de zomer het kleinst, namelijk slechts 75 miljoen kilometer. Astrofotograaf Damian Peach profiteerde hiervan en maakte schitterende foto’s van de rode planeet.

De foto’s zijn gemaakt in de periode van 4 juni tot 18 juni. Peach plakte de foto’s aan elkaar, waardoor er een fraaie video ontstond. Hier zien we de planeet Mars roteren. De astrofotograaf gebruikte een 356 millimeter reflector met een ASI290-camera. Deze materialen kosten geen fortuinen.

Kenners noemen Damian Peach een van de beste astrofotografen ter wereld. Op zijn site zijn schitterende foto’s te zien van zonnevlammen, Saturnus, Jupiter en maankraters. Ook heeft hij veel sterrenstelsels op de gevoelige plaat vastgelegd.

Wil je zelf Mars fotograferen? De rode planeet is nog te zien, maar de afstand tussen de aarde en Mars neemt alweer toe. Toch is het de moeite waard om uit te kijken naar 2018. Op 31 juli 2018 is de afstand tussen onze planeet en Mars slechts 57 miljoen kilometer. Het gat tussen dit duo is sinds 1971 nog nooit zo klein geweest.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd