Asteroïde scheert morgen vlak langs de aarde

De pas ontdekte asteroïde 2012 TC4 scheert vannacht langs de aarde en komt daarbij dichterbij dan de maan. Wanneer de asteroïde het dichtst bij de aarde is, is de afstand tussen ons en 2012 TC4 zo’n 96.000 kilometer.

Toch vormt de asteroïde geen enkele reden tot zorg. Een botsing met de aarde is namelijk uitgesloten.

2012 TC4 werd onlangs ontdekt. De asteroïde is ongeveer 16 meter groot en is vrij helder. NASA houdt de asteroïde ondanks dat deze geen gevaar vormt toch goed in de gaten. De ruimtevaartorganisatie wil de exacte baan van de asteroïde graag achterhalen en zou ook graag te weten komen hoe groot de asteroïde precies is.

Het komt regelmatig voor dat asteroïden relatief dicht bij de aarde in de buurt komen. In september scheerden nog twee asteroïden langs onze planeet. Eén ervan had een doorsnede van één kilometer. De ander had een doorsnee van 190 tot 430 meter. Beide asteroïden kwamen echter niet zo dichtbij als 2012 TC4: de afstand tussen de aarde en de asteroïden bedroeg respectievelijk 8,7 miljoen en 2,8 miljoen kilometer.

Alle asteroïden in de buurt van de aarde. Alleen de asteroïden binnen een straal van 3,84 miljoen kilometer hebben een rood kleurtje gekregen. Op dit moment is dat dus alleen 2012 TC4. Afbeelding: Via Remanzacco.blogspot.it.

Bronmateriaal

"Close Approach of Asteroid 2012 TC4" - Blogspot.it
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door xx (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd