‘Ark van Noach gevonden’

  Een team van Chinese en Turkse evangelische onderzoekers beweert de Ark van Noach te hebben gevonden. Het is al langer bekend dat er een structuur ligt op de berg Ararat in Turkije. De onderzoekers hebben onderzocht hoe oud het hout van deze structuur is en kwamen uit op een leeftijd van 4.800 jaar.

  “Het is nog niet honderd procent zeker dat het hier gaat om de Ark van Noach, maar we zijn wel 99,9 procent zeker”, vertelt Yeung Wing-cheung van Noah’s Ark Ministries International tegen persbureau AFP.

  De houten constructie bevat enkele compartimenten. Sommige van deze compartimenten zijn uitgerust met balken. Wing-cheung denkt dat er ooit dieren in deze kamers woonden.

  Volgens de evangelische archeologen is er geen sprake van een menselijke nederzetting op de berg. Volgens Yeung Wing-cheung is er nog nooit een nederzetting op een hoogte hoger dan 3.500 meter gevonden in de omgeving van de berg Ararat.

  De onderzoekers hopen dat de ark op de Werelderfgoedlijst komt. Ook zal er nog een grote archeologische opgraving plaatsvinden.

  In de Bijbel staat dat de Ark van Noach na de zondvloed op een berg strandde. Velen geloven dat dit de berg Ararat is, het hoogste punt in de omgeving.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd