Narwal voegt zich bij een andere soort

De Arctische tandwalvis voelt zich helemaal thuis in een groep jonge witte dolfijnen.

De narwal trok in augustus 2016 al de aandacht toen deze opdook in de Saint Lawrencebaai. De narwal hoort daar niet thuis. Maar wat nog veel opvallender was, was dat deze zich bij een enorme groep witte dolfijnen had gevoegd en de witte dolfijnen zelfs leek te imiteren. Zo blies de narwal bijvoorbeeld – net als de witte dolfijnen – bubbels.

Opnieuw gespot
Na enige dagen verloren onderzoekers de narwal uit het oog. Maar nu hebben ze het dier opnieuw gespot. En weer bevindt de tandwalvis zich in het gezelschap van witte dolfijnen.

“We observeerden (de narwal, red.) in een groep die bestond uit ongeveer tien jonge mannelijke witte dolfijnen,” zo schrijven de onderzoekers. En zowel de witte dolfijnen als de narwal lijken dat heel normaal te vinden.

De onderzoekers zijn dan ook heel benieuwd hoe het nu verder gaat. Zal de narwal in dezelfde groep blijven – zoals witte dolfijnen doen? Of nog eens overstappen op een andere groep? En is het misschien zelfs mogelijk dat de narwal een witte dolfijn het hof gaat maken? De onderzoekers sluiten het laatste zeker niet uit. De witte dolfijn en narwal zijn verwant aan elkaar en zeker in staat tot voortplanting.

Bronmateriaal

"With the belugas...and a narwhal" - Baleinesendirect.org

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd