Archeologen vinden Washingtons blokhut

Archeologen hebben nabij het hoofdkwartier van George Washington de restanten van een blokhut gevonden. Het zou gaan om de hut die Martha Washington 232 jaar geleden in één van haar brieven noemde. Washington gebruikte de hut tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog om te vergaderen en dineren.

De archeologen zagen dat een deel van de grond achter het hoofdkwartier van Washington was verschoven. Onmiddellijk moesten ze denken aan de brief die Martha in 1778 aan haar vriend Mercy Otis Warren schreef: “Het appartement van de generaal (George Washington, red.) is heel klein. Hij heeft een blokhut laten bouwen om in te dineren en dat heeft ons verblijf hier wat draaglijker gemaakt dan eerst het geval was.”

De archeologen ontdekten dat de grond in de achtertuin van Washington was omgegooid om de fundering te kunnen leggen. De bouw van de blokhut was – zoals Martha Washington ook al opmerkte – geen overbodige luxe. Van 19 december 1777 tot 19 juni 1778 belegerden Britse troepen Philadelphia. Hierdoor moesten Washington, zijn adviseurs, bedienden en vrouw samenleven en -werken in een zeer klein huis dat door historici ook wel 1778 Pentagon wordt genoemd. De blokhut zorgde voor wat extra ruimte om te eten en vergaderen. De hut zou zo’n zeven meter lang en zes meter breed zijn geweest.

De opgravingen gaan nog tot zaterdag 17 juli door. Archeologen hopen spullen uit de tijd van Washington te vinden en zo meer te weten te komen over het leven tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd