Archeologen vinden trouwlocatie Pocahontas

Een onderzoeksteam denkt eindelijk de trouwlocatie van Pocahontas te hebben gevonden. De onderzoekers vermoeden dat het huwelijk in een klein kerkje in het fort in Jamestown, Virginia is gesloten. Anno 2010 is er weinig meer van het bouwwerk over, maar alles wijst erop dat dit de kerk van het fort en dus de trouwlocatie was.

De archeologen vonden de trouwlocatie in een gebied dat nog nooit onderzocht was. Ze vonden er opvallende gaten in de grond en vermoeden dat de gaten ooit gevuld waren met houten palen die de eerste kerk van het fort ondersteunden. De kerk zou in 1608 gebouwd zijn. Zes jaar later trouwde Pocahontas hier, op negentienjarige leeftijd, met de weduwnaar John Rolfe.

Graven
De onderzoekers denken dat de kerk ooit achttien meter hoge muren en een rieten dak had. Nabij de plaats waar honderden jaren geleden het altaar was, vonden de archeologen een rij graven. En dat staaft het vermoeden dat dit de kerk van het fort was: in die tijd werden prominente Anglicanen in dat deel van de kerk begraven.

In het fort
De kerk nam letterlijk en figuurlijk een prominente plaats in in het leven van de kolonisten van Jamestown. De enorme kerk bevond zich namelijk in het centrum van het fort zodat niemand er omheen kon.

John Smith
Velen denken dat Pocahontas – de dochter van een stamhoofd van de indianen – met John Smith trouwde. Waarschijnlijk is dat beeld ontstaan door de film die Disney over haar leven maakte. Maar Pocahontas trouwde Smith nooit. Ook het verhaal dat zij het leven van Smith redde, zou niet waar zijn, zo menen onderzoekers.

Pocahontas trouwde Rolfe in 1614 en schonk hem negen maanden later een zoon. In 1617 stierf Pocahontas in Engeland. De doodsoorzaak is nog steeds onbekend.

Een schilderij uit 1855 laat zien hoe Pocahontas en John Rolfe in het huwelijk treden.

Bronmateriaal

"Pocahontas' wedding site found" - News.discovery.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd