Archeologen vinden Shakespeare’s prullenbak

Archeologen hebben in de ruïnes van New Place, Shakespeare’s huis in Stratford-upon-Avon, waarschijnlijk diens afvalput gevonden. Het huis werd 250 jaar geleden vernietigd, maar de experts hopen uit het puin toch nog nuttige informatie over de handel en wandel van de toneelschrijver te kunnen halen.

Hoewel er heel weinig van het huis over is, vermoeden de archeologen toch een doorbraak te hebben bereikt. In de modder troffen ze stukken aardewerk en een gebroken pijp van klei aan. Dat wijst erop dat ze de afvalput van de schrijver hebben gevonden.

Het onderzoek van de archeologen richt zich op drie onderdelen van het huis, waaronder de tuin waarin de afvalput werd gevonden. “We weten niet of de tuin door Shakespeare werd gebruikt, wellicht werd deze alleen door zijn bedienden benut,” legt Diana Owen, directeur van het Shakespeare Birthplace Trust uit.

Er is heel weinig bekend van Shakespeares huis New Place. “Zelfs de kleinste scherven van gebroken aardewerk kunnen ons prikkelende inzichten in het leven van Shakespeare geven,” vertelt archeoloog Kevin Colls. “Bijvoorbeeld wat hij graag at of dronk.” Het ultieme doel is het vinden van bewijs dat Shakespeare in dit huis een aantal van zijn grootse werken schreef.

Shakespeare leefde van 1564 tot 1616 en schreef vele bekende werken zoals The Tragedy of Romeo and Juliet, The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark en The Tragedy of King Lear.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd