Applicatie transformeert foto’s in 3D-modellen

Snel een 3D-model maken van een auto? Of van de Eiffeltoren? Tot nu toe waren daar dure softwareprogramma’s en speciale camera’s voor nodig. Maar daar komt verandering in! Onderzoekers van Microsoft hebben een applicatie gemaakt voor mobiele telefoons, waardoor gebruikers in staat zijn om foto’s gemakkelijk om te zetten in 3D-modellen.

Het werkt als volgt: een gebruiker maakt een paar foto’s van bijvoorbeeld een auto vanuit verschillende hoeken. Vervolgens worden de foto’s naar een externe server gestuurd, waar de kiekjes worden verwerkt. Vervolgens kunnen gebruikers een fotorealistisch 3D-model van een object downloaden.

WIST U DAT…

…de Nazi’s meer dan zestig jaar geleden al 3D-film’s maakten?

Voor een 3D-model van een auto zijn circa 40 foto’s nodig. Een kleiner object – bijvoorbeeld een verjaardagstaart – vereist 25 of minder foto’s.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Webshops kunnen producten gemakkelijk transformeren in 3D-modellen, waardoor consumenten een product volledig kunnen bekijken. Daarnaast nemen de nieuwe 3D-modellen minder ruimte in beslag dan traditionele 3D-modellen, omdat ze gebaseerd zijn op een paar foto’s.

Het is nog even de vraag wanneer we de applicatie op onze telefoons kunnen installeren. Aangezien Microsoft de applicatie aan het ontwikkelen is, is de kans groot dat de app eerst verschijnt op toestellen met Windows Phone 7.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd