Apple kondigt iPad 2 aan

Apple kondigde vanavond de opvolger van de iPad aan. De iPad 2 heeft een gloednieuw ontwerp en is veel krachtiger dan de eerste iPad. Daarnaast beschikt de nieuwste tablet van Apple over twee videocamera’s, waarmee gebruikers HD-foto’s en video’s kunnen maken. Met de iPad 2 hoopt Apple concurrenten als Google en HP voor eens en altijd voor te blijven.

De iPad was één van de meest innoverende producten van 2010. De tabletcomputer met een 9,7 inch scherm ging vorig jaar meer dan 15 miljoen keer over de toonbank. Het apparaat zorgde voor een revolutionaire opkomst van allerlei Chinese tablets en Android-tablets.

WIST U DAT…

…de iPad in 1994 al is voorspeld?

In vergelijking met de oude iPad is de iPad 2 een flinke verbetering. Het oude model, dat sinds mei 2010 in Nederlandse en Belgische winkels ligt, beschikt over een 1 GHz processor en 256 MB Ram. Daarnaast heeft het beeldscherm een resolutie van 1024 bij 768 pixels en komt de tabletcomputer in drie verschillende versies, namelijk met 16 GB, 32 GB en 64 GB opslaggeheugen.

De iPad 2 beschikt over een A5 multikernprocessor. Apple belooft dat de iPad 2 hierdoor tot twee keer sneller is dan de eerste iPad. Daarnaast zijn de graphics tot negen keer beter. Daarnaast heeft de iPad 2 twee videocamera’s, zowel aan de voorkant als aan de achterkant. De iPad 2 is in twee kleuren verkrijgbaar: zwart en wit.

De nieuwste iPad is 33% dunner dan de vorige uitvoering. De dikte bedraagt 8,8 millimeter, waarmee de iPad 2 zelfs dunner is dan de iPhone 4 (9,3 millimeter). Daarnaast weegt de nieuwste tabletcomputer van Apple minder zwaar dan de eerste iPad. De resolutie van het scherm is gelijk gebleven: 1024 bij 768 pixels.

Opvallend was de aanwezigheid van CEO Steve Jobs. Jobs presenteerde de introductie van de iPad 2. De afgelopen weken rapporteerden verschillende media dat de baas van Apple ernstig ziek zou zijn. Het is onbekend in hoeverre deze geruchten waar zijn, maar gezien de goede fysieke toestand van de bestuursvoorzitter van Apple moeten we de geruchten met een korreltje zout nemen.

“Toen we aankondigden dat de iPad magisch was, lachten sommige mensen ons uit”, zei Steve Jobs tijdens de presentatie. “Maar wat blijkt: de tabletcomputer is écht magisch. Velen beweren dat de iPad het meest succesvolle consumentenproduct ooit is. Op dit moment hebben we meer dan 90 procent van het marktaandeel in handen.”

De iPad 2 is vanaf 25 maart verkrijgbaar in Nederland en België. De goedkoopste uitvoering (16 GB, Wi-Fi) kost 499 euro, net zoals de eerste iPad. De duurste uitvoering kost iets meer dan 800 euro.

Bronmateriaal

Apple Event in Londen
"Live from Apple's iPad 2 event" - Engadget

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd