Word je er ook zo moe van om elke keer aan je moeder te moeten uitleggen waarom je nog single bent? Een aantal developers heeft daar wat op bedacht: een app die dienst doet als onzichtbaar, maar geloofwaardig vriendje.
Natuurlijk kun je je moeder wijsmaken dat je een ontzettend leuke jongen of een ontzettend leuk meisje ontmoet hebt en volop aan het daten bent. Maar natuurlijk wil ze bewijs zien. ‘Invisible boyfriend‘ biedt dat.
Stel je vriendje samen
Het is heel simpel. Je meldt jezelf aan en kunt vervolgens je eigen virtuele vriendje samenstellen. Zo kun je zijn persoonlijkheid bepalen en zelfs een verhaaltje verzinnen over hoe jullie elkaar ontmoet hebben. Zodra je dat alles hebt uitgezet, kan je relatie werkelijk van start gaan. Al snel ontvang je het eerste berichtje van je vriend(innet)je. En ja, daar kun jij op reageren, waarop je virtuele vriend(in) ook weer kan reageren (als een soort charmante chatbot).
Voicemails en meer
Behalve die sms’jes kun je je moeder ook een foto van je virtuele vriend(in) laten zien en voicemails van je virtuele vriend(in) laten horen. En dat voor nog geen 25 dollar per maand. De meesten zullen wel weten dat een echte vriend(in) doorgaans duurder is. In de toekomst willen de developers hun service nog verder uitbreiden en kan je onzichtbare vriend(innet)je je wellicht ook cadeautjes en bloemetjes toesturen (tegen meerprijs natuurlijk).
Vergezocht?
Het klinkt misschien allemaal een beetje vergezocht, maar de ontwikkelaars denken echt dat er markt voor is. “Relaties creëren druk van vrienden en familie,” zo stellen ze. “Heb je vrienden in een bar ooit verteld over George of Michael, de jongen van je dromen die ’te mooi om waar te zijn lijkt’? Waarschijnlijk is hij dat ook. En zonder bewijs is er geen manier om anderen mensen daarvan te overtuigen. We willen de mensen die op zoek zijn naar een vriendje om juist dit soort sociale situaties te vermijden, helpen.”
Vooralsnog is de Invisible Boyfriend enkel beschikbaar in de VS, maar als het aan de ontwikkelaars ligt, komt daar snel verandering in. Goed nieuws?