Angry Birds veroveren het ISS

Ook de astronauten in het ISS kunnen niet meer om het spelletje heen. Zeker niet nu de vogels ook de ruimte hebben veroverd.

Angry Birds: u kunt er niet omheen. De spellen zijn razendpopulair. Net als de hele merchandising die erbij komt kijken. Denk aan de knuffels, kussens en al die andere objecten die op het populaire spel gebaseerd zijn. Maar niet alleen op aarde zijn de boze vogels overal. Ze hebben nu ook het ISS veroverd, zo laat astronaut Don Pettit in een filmpje zien.

Angry Birds in Space
En het is NASA zelf die de vogels de ruimte inbracht. Samen met de ontwikkelaar van de eerdere Angry Birds-spellen bedacht NASA ‘Angry Birds in Space‘. Het spel moet mensen helpen om een beter beeld te krijgen van een leven in de ruimte. “Spellen zijn leuk en vermakelijk,” vertelt David Weaver namens NASA. “Maar ze kunnen ook inspirerend en informatief zijn.”

Wetten
Zo blijken de Angry Birds heel geschikt om wat meer te vertellen over de wetten die in de ruimte gelden. Kijk zelf maar!

Voor zover bekend is Angry Birds het eerste spel dat vanuit de ruimte door een astronaut wordt gepresenteerd. Een unieke lancering van – als we NASA en Rovio moeten geloven – een uniek spel. U zult echter nog even geduld moeten hebben; het spel is vanaf 22 maart verkrijgbaar voor Android, iOS, de PC en Mac.

Bronmateriaal

"The Epic Struggle Between Birds and Pigs Moves to Space with a NASA Science Twist" - NASA.gov
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door xx (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd