André Kuipers kiekt stukje Zeeland

Wat een uitzicht heeft Kuipers toch vanuit het ISS. En gelukkig deelt hij het graag met ons!

Vandaag stuurde Kuipers weer een foto de wereld in via Twitter. ‘Heel herkenbaar vanuit de ruimte: Zeeland #PromISSe’ zo schreef hij. De tweet ging vergezeld door deze foto.

Foto: André Kuipers.

Goeree-Overflakkee
Op de foto is onder meer het ‘eilandje’ waarop de redactie van Scientias.nl is gevestigd goed te zien. Het eilandje Goeree-Overflakkee is het bovenste eilandje op de foto. Daaronder is ook Schouwen-Duiveland goed zichtbaar. Net als een stukje van Walcheren.

Nederland
Het is niet de eerste keer dat Kuipers ons tijdens deze missie verblijdt met foto’s van zijn thuisland. Op 2 januari van dit jaar maakte hij ook al deze foto waarop ons land net vanonder een dikke wolkendeken vandaan komt zetten. Ook maakte hij toen een prachtige foto van de kustlijn van Noord-Holland (zie de foto boven aan dit artikel).

Foto: André Kuipers.

En natuurlijk fotografeert Kuipers niet alleen zijn thuisland. Hij leverde ook al prachtige foto’s af van de Straat van Gibraltar en het schiereilandje Valdés (Argentinië).

De Straat van Gibraltar. Foto: André Kuipers.

Valdés. Foto: André Kuipers.

Kuipers heeft in de korte tijd dat hij zich in de ruimte bevindt al flink wat foto’s afgeleverd. En aangezien de Nederlandse astronaut nog tot mei in de ruimte blijft, mogen we nog genoeg mooie foto’s verwachten. Niets missen? Volg Kuipers dan op twitter!

Bronmateriaal

"@astro_andre" - Twitter.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door André Kuipers.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd