André Kuipers betreedt het internationale ruimtestation

  Voor de tweede keer betreedt de Nederlandse astronaut André Kuipers het internationale ruimtestation. Ook zijn medereizigers Don Pettit en Oleg Kononenko mogen eindelijk de Soyuzcapsule verlaten.

  Vanmiddag koppelde de Soyuzcapsule aan het internationale ruimtestation. Toch moesten de drie astronauten nog enkele uren geduld hebben met het betreden van het ISS.

  Net voor 19 uur ging het luik tussen de Soyuzcapsule en het internationale ruimtestation open. Vervolgens konden Kuipers en zijn collega’s de bemanningsleden van het internationale ruimtestation begroeten. Na de aankomst kregen de astronauten kans om te praten met het thuisfront. Ook volgden er felicitaties.

  Familiegroeten
  “Ik hou van je en je ziet er goed uit”, antwoordde de dochter van André Kuipers. “Hoe voel je je?” was haar volgende vraag. André Kuiper antwoordde dat hij zich erg goed voelde. “Ik ben super trots op je!”

  Zie Ginds Komt De Stoomboot
  De jongste dochter van André Kuipers besloot zelfs een liedje voor haar vader te zingen. De aloude klassieker: ‘Zie Ginds Komt De Stoomboot’. De driejarige Sterre kreeg een applaus van alle mensen in Mission Control.

  Bronmateriaal

  NASA TV

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd