André Kuipers bereidt zich voor op terugreis naar aarde

Nog een weekje en dan keert André Kuipers terug op aarde. Op 1 juli landt hij in de Kazachstaanse woestijn, na een succesvolle ruimtemissie die 193 dagen duurde.

“Mijn missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis”, vertelt André Kuipers op zijn weblog. “Alles is goed verlopen, mede dankzij de duizenden mensen op de grond die voortdurend een oogje in het zeil houden.”

Voorbereiding
Gisteren plaatste de Nederlandse astronaut een foto op Twitter, waarop te zien is hoe hij test of zijn ruimtepak luchtdicht is. Kuipers: “Veiligheid is prioriteit nummer één in de bemande ruimtevaart. Want aan missies als de mijne kleven nu eenmaal risico’s.”

Landing live volgen
De landing van André Kuipers is zondagochtend live te volgen op Nederland 1. Voor het eerst is de landing van een Sojuz-capsule live te volgen op de Nederlandse televisie. Uiteraard is het ook mogelijk om online in te schakelen op NASA TV.

Terugblik
Het afgelopen half jaar heeft u op Scientias.nl alles kunnen volgen over André Kuipers. Komend weekend sluiten we af met de mooiste foto’s die André Kuipers tijdens zijn verblijf aan boord van het internationale ruimtestation van de aarde maakte. En ja, in dat overzicht staan ook mooie foto’s van Nederland en België!

Bronmateriaal

ESA & Archief Scientias.nl

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd