Amazon: “E-boeken verdringen traditionele boeken”

Digitale boeken worden steeds populairder, en dat is goed te merken. De grootste online winkel ter wereld, Amazon, heeft namelijk bekendgemaakt dat er in de Verenigde Staten inmiddels meer e-boeken dan ‘gewone’ papieren boeken worden verkocht.

“Sinds de lancering van de Kindle, onze eigen e-reader, is de verkoop van digitale boeken uit onze online-winkel verdrievoudigd,” zegt een woordvoerder van het internetbedrijf. “De goede cijfers zijn ook te danken aan de prijsverlaging van de Kindle, die eerst 259 dollar kostte en nu nog slechts 189 dollar (ongeveer 145 euro).”

Jeff Bezos, oprichter van Amazon, zegt: “Natuurlijk groeit de verkoop van boeken met een harde kaft nog steeds, maar toch doen elektronische boeken het beter. De afgelopen maand zijn er voor elke honderd boeken met harde kaft 180 digitale boeken verkocht.”

Het is niet de eerste keer dat Amazon meer e-boeken verkoopt dan normale boeken. Net voor de kerst verkocht Amazon opvallend veel e-boeken.

33 maanden
Het is opmerkelijk dat e-books zo’n vooruitgang hebben geboekt, als men bedenkt dat Amazon al vijftien jaar met succes gewone boeken verkoopt. “De Kindle is slechts sinds 33 maanden in ons assortiment, maar toch is het apparaat erin geslaagd de elektronische boekenverkoop te doen stijgen, tot boven de gewone boekenverkoop,” aldus Bezos in de LA Times.

Prijsverschil
Momenteel staan er 630.000 digitale boeken in de internetwinkel van Amazon, waarvan een behoorlijk aantal titels gratis kunnen worden gedownload. De overige tachtig procent is te koop voor ongeveer 10 dollar (wat neerkomt op 7,75 euro) of minder. De traditionele papieren boeken zijn dan weer een stuk duurder: gemiddeld 25 dollar (ongeveer 20 euro). Meer dan waarschijnlijk heeft het prijsverschil de verkoopcijfers beïnvloed.

Wat vindt u?
Scientias.nl is geïnteresseerd in wat u het liefste hebt: gewone boeken of digitale boeken. Laat het ons weten.

Bronmateriaal

Amazon.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd