Altijd al eens willen gillen in de ruimte? Grijp uw kans!

Studenten van de universiteit van Cambridge bieden u de kans om uw geschreeuw in de ruimte te laten horen. Het enige wat u moet doen, is uw schreeuw opnemen en uploaden en wellicht wordt uw gegil straks vanuit een satelliet in de ruimte uitgezonden.

Schreeuwen of gillen in de ruimte. Wellicht moet u daarbij direct denken aan de film ‘Alien‘ die met dat legendarische zinnetje werd aangekondigd: ‘In space no one can hear you scream‘ (in de ruimte kan niemand je horen gillen).

Satelliet
Studenten van de universiteit van Cambridge zijn daar echter niet zo van overtuigd als regisseur Ridley Scott dat was. En dus willen ze de proef op de som nemen. Binnenkort lanceren ze een satelliet met aan boord een telefoon die – eenmaal in de ruimte gearriveerd – gilletjes en schreeuwen gaat uitzenden. Tegelijkertijd neemt de telefoon ook geluid op, om te achterhalen hoe dat gegil in de ruimte nu precies klinkt (als het al te horen is, natuurlijk).

Meer weten?

Wilt u meedoen? Dan kunt u hier meer informatie vinden!

Gil mee!
En u kunt een bijdrage leveren aan dit experiment. Het is vrij simpel: maak een filmpje waarin u gilt, upload het op YouTube en stuur het door naar de universiteit van Cambridge. Zodra u uw filmpje heeft ingediend, moet u stemmen gaan verzamelen: vraag vrienden, familie, kennissen en collega’s om op uw filmpje te stemmen. De tien filmpjes met de meeste stemmen worden straks daadwerkelijk in de ruimte afgespeeld.

Verwachting
En dan moet het gaan blijken: klopt het dat niemand u in de ruimte kan horen gillen? “We verwachten niet veel te horen, misschien wat gezoem,” bekent student Edward Cunningham. “Dit onderzoekje is meer bedoeld om jonge mensen te interesseren voor satellieten en akoestiek en ze misschien zelfs aan te moedigen om een wetenschappelijke of technologische studie te gaan volgen.”

U kunt uw gegil nog tot en met 4 november indienen. Begin december wordt de satelliet met aan boord de telefoon en de tien meest populaire gilletjes gelanceerd.

Bronmateriaal

"Your chance to ‘scream in space’ using smartphone technology" - Cam.ac.uk
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door xx (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd