Allerlaatste stierengevecht in Barcelona

  Het zit erop: dit weekend vond in Barcelona het allerlaatste stierengevecht plaats. Een omstreden traditie komt zo aan een eind.

  Al honderden jaren zwaaien stoere mannen met hun wapens en befaamde rode doeken en al honderden jaren stormen stieren op ze af. Het is een bekende, maar ook omstreden vorm van vermaak. Eentje die zich niet staande wist te houden tussen de dierenliefhebbers van tegenwoordig.

  Laatste keer
  Dit weekend vond in Barcelona het allerlaatste stierengevecht plaats. Dierenrechtenorganisaties zijn blij. Anderen voelen zich in hun burgerrechten aangetast. Want waarom mogen zij hun geliefde sport niet langer beoefenen?

  Petitie
  Het einde van het stierenvechten in Catalonië is het directe resultaat van 180.000 handtekeningen. De petitie bleek sterk genoeg om stierenvechten te verbieden. 20.000 mensen waren er getuige van hoe de laatste stieren hun ondergang tegemoet liepen.

  Hoewel dierenrechtenorganisaties in hun nopjes zijn, is enige voorzichtigheid geboden. In Barcelona mag het nu verboden zijn: in andere delen van Spanje, maar ook in Frankrijk, Mexico, Peru en Colombia wordt nog steeds met stieren gestreden.

  Bronmateriaal

  "Barcelona Holds its Very Last Bullfight" - Treehugger.com
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Johan Lindstrom (cc via Flickr.com).

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd