Alleen vegetariërs naar Mars?

PETA roept ruimtevaartorganisaties op om geen dieren mee te nemen naar Mars en kolonisten zo te dwingen tot een vegetarisch bestaan.

PETA is een dierenrechtenorganisatie die ook actief is in Nederland. U kent de organisatie misschien van de harde aanpak van bekendheden die zich hullen in bont.

Musk
De dierenrechtenorganisatie heeft nu echter op een heel andere manier het nieuws gehaald. PETA schreef een brief naar Elon Musk, de man achter het bedrijf SpaceX. SpaceX is één van de private organisaties die hard aan de weg timmert en stiekem al droomt van een missie naar Mars.

WIST U DAT…

…onderzoekers al een kasje ontwikkeld hebben om groenten te kweken op Mars?

Kolonisatie
Velen zijn ervan overtuigd dat een missie naar Mars relatief snel gevolgd zal worden door een tweede missie met als doel de planeet te koloniseren. En dat baart PETA zorgen. De organisatie is bang dat we op de rode planeet dezelfde fouten gaan maken als hier op aarde. En dat wil PETA met deze brief nu voor zijn.

Gedwongen vegetariër
In de brief vraagt PETA Musk om geen dieren mee naar Mars te nemen en de kolonisten enkel groente en fruit voor te schotelen. Musk reageert op die brief in gesprek met de site Space.com. Hij stelt dat hij er een voorstander van is dat mensen straks ook op Mars hun eigen keuzes mogen maken. Maar.. “Het is waarschijnlijk dat de eerste kolonisten op Mars vooral een vegetarisch dieet volgen, omdat er zoveel energie en ruimte nodig is om dieren groot te brengen.”

Het lijkt misschien wat voorbarig om ons nu al druk te maken over het dieet van kolonisten op Mars. Maar er zijn al serieuze plannen. SpaceX verwacht binnen tien tot twintig jaar mensen naar Mars te brengen. En ook NASA werkt hard aan een soortgelijke missie.

Bronmateriaal

"Vegans on Mars? PETA Says Yes, Please" - Space.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Michelle@TNS (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd