‘Alien probeert Marsrover Curiosity te saboteren’

  Sommigen weten het zeker: nieuwe beelden van Curiosity onthullen dat het leven op Mars helemaal klaar is met onze aanwezigheid daar.

  Op internet is een opmerkelijk filmpje opgedoken dat diep inzoomt op één van de foto’s die Marsrover Curosity onlangs heeft gemaakt. De focus ligt daarbij op het wiel van Curosity. En daar is – na langdurig inzoomen – iets geks te zien. “Een klein wezentje in het wiel van Curiosity,” zo schrijft de maker van het filmpje op YouTube. En dat wezentje kijkt – SMILE! – toevallig recht in de camera van Curiosity.

  Doofpot
  Een geweldige ontdekking, zou je denken. Waarom heeft NASA deze dan niet van de daken geschreeuwd? Simpel, zo weet de maker van het filmpje. NASA wil ook dit weer in de doofpot stoppen. “NASA heeft vele tactieken voor het in de doofpot stoppen van anomalieën op Mars, zo hebben ze deze foto bijvoorbeeld donkerder gemaakt dan hun foto’s doorgaans zijn en wanneer ze dat doen, weet ik gewoon dat ze iets proberen te verbergen.” In dit geval dus een drie centimeter hoge alien die probeert om het wiel van Curiosity te saboteren.

  Brein
  Een beetje vergezocht? De maker van het filmpje kan er weinig aan doen. Zo werkt zijn brein nu eenmaal. Wij mensen zijn geneigd om zelfs in heel onduidelijke beelden iets van betekenis te zien. En dan natuurlijk het liefst ook iets wat aan onze eigen verwachtingen voldoet of deze overtreft. Dus: stel je gelooft heilig in buitenaards leven en bent ervan overtuigd dat NASA het woord ‘doofpotaffaire’ heeft uitgevonden, dan gaan de beelden van Mars als je er maar lang genoeg op inzoomt je gedachten uiteindelijk vanzelf bevestigen. Dankjewel, hersenen!

  Geen drie centimeter hoge aliens op Mars dan? Naahh, waarschijnlijk niet. Maar zeg nooit nooit…

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd