Alcohol zonder kater: het kan!

Zuid-Koreaanse onderzoekers hebben een manier ontwikkeld waardoor alcoholische drank geen of een beperkte kater oplevert. Ze brachten flinke hoeveelheden zuurstof in een alcoholisch drankje en de hoeveelheid alcohol in het bloed verdween als sneeuw voor de zon.

Het menselijk lichaam gebruikt zuurstof om alcohol te verbranden en uit het lichaam te werken. Door de benodigde zuurstof al in het drankje te stoppen neemt de concentratie alcohol in het bloed veel sneller af. Het lichaam wordt als het ware een flink handje geholpen met de verbranding.

Weliswaar kan deze techniek een kater niet geheel voorkomen. Twintig biertjes zijn nog steeds lastig voor het lichaam te verwerken. Maar de kater wordt door de methode wel verkort.

Volgens de onderzoekers kan het alcoholische drankje de kosten en het aantal slachtoffers van ongelukken door drankmisbruik flink drukken. In Zuid-Korea is drank met een hoge hoeveelheid zuurstof al beschikbaar en er is ongetwijfeld ook in Europa markt voor. Of en wanneer we deze drankjes mogen verwelkomen, is echter onbekend.

Bronmateriaal

"Hangover-free Alcohol?" - BBCfocusmagazine.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd