Acupunctuur pakt depressie tijdens zwangerschap aan

  Vrouwen die tijdens hun zwangerschap in een depressie belanden, hebben baat bij acupunctuur. Dat concluderen onderzoekers. Ze bestudeerden 150 zwangere, depressieve vrouwen en gaven de helft ervan acupunctuur. Deze groep ging er ten opzichte van de controlegroep aanzienlijk op vooruit; de symptomen namen af.

  De ontdekking is van grote waarde, omdat zwangere vrouwen veel hinder kunnen ondervinden van hun depressie. Bovendien willen de meeste vrouwen geen medicijnen slikken, omdat ze bang zijn voor eventuele gevolgen die dit heeft voor hun ongeboren kind.

  Ongeveer 14 procent van de zwangere vrouwen heeft een depressie. Waarschijnlijk wordt deze veroorzaakt door de extra hormonen die tijdens de zwangerschap vrijkomen. Wellicht voelen de vrouwen zich ook overweldigd door alle verandering die ze doormaken. “Behandeling van een depressie tijdens de zwangerschap is heel belangrijk, omdat een vrouw haar gevoel van welzijn en de zorg voor zichzelf en haar foetus en kind moet handhaven,” legt onderzoeker Deirdre Lyell uit.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd