Even de mail checken, de laatste updates op Facebook lezen en nog snel een twit plaatsen op Twitter. Iedereen houdt wel van een beetje internetten, ook op het werk. Maar wat als dit belangrijker voor iemand wordt dan bijvoorbeeld zijn salaris?
Een onderzoek van het Britse IT-magazine Computing heeft uitgewezen dat ruim 1600 managers en werknemers in Groot Brittannië, de VS, Duitsland en Australië het mogen ‘twitteren’ en ‘facebooken’ tijdens de werkuren belangrijker vinden dan hun salaris. Onderzoeker Andrew Wyatt spreekt daarmee over opmerkelijke resultaten in het licht van de economische crisis.
Vooral bij 25- tot 35-jarigen is dit een ware ‘trend’ geworden. Dat is ook niet zo vreemd, want zij leerden al op vrij jonge leeftijd om te gaan met het dagelijkse gebruik van internet. Het wordt zelfs nog sterker: iets meer dan een vijfde van de ondervraagde personen zegt dat het verbod op internetten tijdens de werkuren ‘een goede reden zou zijn om ontslag te nemen’.
“Het gaat hier om mensen die vanaf hun geboorte te maken hebben gehad met mobieltjes en laptops,” aldus Waytt. “Ze zijn verslaafd geraakt aan het continu bereikbaar zijn via e-mail en SMS. Zo ziet hun wereld er nu namelijk uit.”