Aarde nu elke dag in haar volle glorie te bewonderen

aarde

NASA heeft een site gelanceerd waarop je kunt zien hoe de aarde er een dag eerder vanuit de ruimte gezien uitzag.

Elke dag verschijnen op de website minstens iets meer dan tien nieuwe kleurenfoto’s van de aarde. Deze foto’s zijn dan zo’n 12 tot 36 uur eerder gemaakt door een camera op het Deep Space Climate Observatory (DSCOVR). De foto’s laten zien wat het observatorium gedurende een dag ziet. Omdat de aarde een dag nodig heeft om rond haar as te draaien, laat de serie foto’s elk stukje van onze planeet zien.

Zonnewind
DSCOVR werd begin dit jaar gelanceerd. Het belangrijkste doel van het observatorium is het monitoren van de zonnewind. Ook moet het observatorium dagelijks foto’s van de aarde maken, zodat onder meer de vegetatie, wolken, aerosolen en ozon op en rond onze planeet bestudeerd kunnen worden.

Bekijk het!
Nieuwsgierig naar de foto’s die DSCOVR dagelijks van onze planeet maakt? Je vindt de website waarop NASA deze foto’s verzamelt hier.

Mogelijk vraag je je af waarom op de beelden die van onze aarde gemaakt worden geen sterren te zien zijn. Dat is goed te verklaren. Omdat de aarde heel helder is ten opzichte van de duisternis van de ruimte worden de foto’s met een heel korte belichtingstijd verkregen. De veel minder heldere sterren op de achtergrond zijn daarom niet zichtbaar.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd