Aantrekkelijkheid werkt vooral in de stad

 GEZONDHEID  Mensen die er goed uitzien, halen daar voordeel uit. Dat blijkt uit onderzoek. Ze hebben meer sociale contacten en voelen zich daardoor gelukkiger. Tot zover niets nieuws onder de zon. Maar..nu komt het…wist u dat de waarde van uw aantrekkelijkheid nauw samenhangt met uw woonplaats?

U kunt aantrekkelijk zijn op het platteland en met diezelfde aantrekkelijkheid naar de stad verhuizen. U zult dan zien dat uw uiterlijk in uw laatste woonplaats belangrijker is. Volgens de onderzoekers heeft dat te maken met de keuzes die mensen op het platteland hebben. In de stad zijn er zoveel mensen dat u uw vrienden en kennissen kunt kiezen. Op het platteland is het meer een kwestie van: wie woont er in de buurt? Aantrekkelijkheid speelt daarbij een veel kleinere rol.

De onderzoekers onderzochten vrouwen van middelbare leeftijd en letten daarbij op hun welzijn, sociale contacten en hun aantrekkelijkheid. Dat laatste beoordeelden ze op basis van de Waist-Hip Ratio (WHR). De resultaten laten zien dat onderzoeksresultaten niet zonder meer universeel zijn en dat een kwestie als uiterlijk nauw samen hangt met het sociaal-cultureel leven.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd