52.000 Romeinse munten gevonden in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië heeft een man met een metaaldetector een ware schat gevonden. Hij ontdekte maar liefst 52.000 Romeinse munten. Het zou gaan om de grootste verzameling munten die ooit is gevonden. David Crisp deed zijn ontdekking toen hij een veld afspeurde naar mogelijke historische schatten.

De ontdekking werd eind april gedaan in het plaatsje Frome, in het zuiden van Engeland, maar is nu pas bekend gemaakt. Na grondig onderzoek kon men zeggen dat de munten afkomstig waren uit de derde eeuw na Christus. De munten zelf zaten in een pot van klei vlak onder het grondoppervlak.

Het waren experts van het British Museum in Londen die het onderzoek naar de munten voortzetten nadat Crisp zijn ontdekking aan de autoriteiten rapporteerde. Zij denken dat de geldstukken een offer waren aan de goden.

“De munten zijn evenveel waard als wat een soldaat uit een Romeins legioen in ongeveer vier jaar verdiende,” aldus een woordvoerder. Wat er verder met de munten gaat gebeuren is onbekend, maar vermoedelijk worden ze tentoongesteld.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd