3D-printers in de ruimte kunnen ruimtestations printen

  Op aarde worden steeds meer objecten met 3D-printers geproduceerd, zoals auto’s, gebouwen en machines, dus waarom ook niet in de ruimte? Het nieuwe bedrijf Made in Space zoekt investeerders om een 3D-printer in de ruimte te plaatsen. Deze 3D-printer is in de toekomst in staat om gigantische ruimtestations, krachtige telescopen en ruimtesondes te printen en te recyclen.

  Het is logisch en economisch handig om ruimtestations en ruimtesondes in een baan om de aarde te printen. NASA hoeft alleen maar bepaalde grondstoffen te lanceren en de printer doet de rest. Aangezien grondstoffen minder gevoelig zijn dan ruimtesondes worden lanceringen goedkoper dan nu.

  Is een ruimtesonde of ruimtestation niet meer nodig? Dan kan de 3D-printer het materiaal gebruiken om nieuwe objecten te printen. Dit is spotgoedkoop en lost ook nog eens het probleem met ruimteafval op.

  WIST U DAT…

  In de toekomst naar de maan of Mars? Ook dan nemen astronauten een 3D-printer mee. Een gigantische 3D-printer met de naam D-Shape tovert volledige gebouwen uit zand tevoorschijn. Uitvinder Enrico Dini verwacht dat het mogelijk is om de printer te gebruiken om maanbasissen te bouwen. Wel moet de printer aangepast worden om maanzand (regolith) te gebruiken als bouwmiddel.

  Denkt u dat het ooit mogelijk is om 3D-printers in de ruimte te plaatsen? Geef uw mening onder dit artikel!

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd