3D-printer voor thuis komt steeds dichterbij

Wetenschappers hebben de kleinste 3D-printer ooit ontwikkeld. De printer is ook nog eens licht en goedkoop en dus heel geschikt voor in uw woonkamer!

Stelt u zich eens voor. U bent iets kwijt. Uw pen bijvoorbeeld. Of het een knoop van uw jas. En in plaats van overal te gaan zoeken, zet u de printer aan. In no-time rollen daar een nieuwe knoop en pen uit.

WIST U DAT…

…3D-printers in de toekomst zelfs lichaamsdelen kunnen printen?

Goedkoop
Het kan zomaar werkelijkheid worden. Want wetenschappers beweren een 3D-printer te hebben ontwikkeld die enorm klein, licht en goedkoop is. Daarmee komt een 3D-printer voor thuis steeds dichterbij.

Hars
De kleinste 3D-printer ooit maakt gebruik van een synthetische hars om te printen. De hars wordt keihard wanneer deze met een intense lichtstraal wordt bespeeld. De printer kan zelfs laagjes van een twintigste van een millimeter verharden en is daarmee zeer precies.

De printer is niet veel groter dan een pak melk, weegt zo’n anderhalve kilo en zou in de winkel ongeveer 1200 euro moeten kosten. Als er een grote afname is, kan die prijs nog verder dalen. Tja, en met die cijfers komt de 3D-printer toch wel heel erg dichtbij.

De foto’s in dit artikel zijn afkomstig van de Technische Universiteit van Wenen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd