3D-printer brengt Da Vinci’s tekeningen tot leven

hart

Als Leonardo da Vinci nog eens terug zou kunnen komen, zou hij ongetwijfeld verrukt zijn geweest door het werk van wetenschappers van de universiteit van Warwick. Met behulp van een 3D-printer brengen ze Da Vinci’s tekeningen tot leven!

Da Vinci bestudeerde het menselijk lichaam graag. Hij haalde daarvoor lijken uit graven en ontleedde ze. Wat hij zag, tekende hij, zo goed en zo kwaad als dat ging in 3D, na. Het resultaat zijn vele tekeningen van botten, organen, spierbundels enzovoort die bijna uit het papier omhoog lijken te komen.

Wetenschappers van de universiteit van Warwick geven die tekeningen nu – letterlijk – een extra dimensie. Ze maakten – met behulp van moderne beeldvormingstechnieken – 3D-prints van organen die Da Vinci tekende.

De 3D-prints worden de komende maanden – zij aan zij met de tekeningen van Da Vinci – tentoongesteld. De prints bewijzen dat de 3D-printer op tal van gebieden een helpende hand kan bieden. “Het is geweldig om deze technologie in verschillende gebieden actief te zien,” vindt onderzoeker Greg Gibbons. “Het is de interface tussen kunst, geesteswetenschappen, geneeskunde en technologie.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd